A Hilltop borokat rendszeresen szondázom. Egyfelől kíváncsi vagyok, mit nyújtanak a hiperekben található borok egy ezresért, másfelől érdekes figyelemmel kísérni, hogy a cég a hazai borágazat egyik legnagyobb exportőreként milyen borokkal képviseli hazánkat az igen erős 4-8 eurós nemzetközi mezőnyben.
A sima Hilltop kármentő volt egy ételhez megálmodott, ám dugósnak bizonyult bor helyett, nem is brillírozott mellette. Az étel aromái sajnos elnyomták, bár nagy hibája nem volt, tunya savai kicsit bágyadt bor benyomását keltették. Egy ezresért csavarzárral nem rossz választás egy nyári grillparti mellé, de ezt a szintet nagyjából hozta tavaly a Szent István korona is, nagyjából e bor árának kétharmadáért. Ebben a szegmensben ez nagyon nem elhanyagolható szempont szerintem. Iható, de nem igazán élvezetes bor, 3 pontos (79).
A prémium változat már sokkal több értéket mutatott fel, szép fajtajelleges, vágott-fűves, zőldfűszeres és tvpaprikás fanyar aromák orrban és szájban, szép párhuzamban egymással. A korty végére már kicsit sok a zöldességből. Savai sokkal élvezhetőbbé és vibrálóbbá teszik, ezzel meg is csipi az 5 pont alját (84). Ezernyolc körüli árával nem tartozik a kihagyhatatlan kategóriába, de korrekt bort kapunk ezért az árért.